Reisverslag London 2019 deel 12

Tags: 

Dinsdag 16 juli 2019
In dit deel van het reisverslag het vervolg van het bezoek aan de Churchill War Room in het centrum van London. In deze ruimte werkte tijdens de Tweede Wereldoorlog de regering van Winston Churchill. Naast een centrale tentoonstelling zijn verschillende ruimtes uit die tijd nog in originele toestand te zien. De eerste foto laat de kamer zien van Brendan Bracken. Hij was van 1941 tot 1945 minister van informatie.Hieronder een foto van de eetkamer van Winston Churchill.De echtgenote van Churchill had ook een aparte kamer in deze ondergrondse bunker.De kamer van Norman Brook, die tijdens de oorlog verschillende functies heeft vervuld. Van 1943 tot 1945 was hij de hoogste ambtenaar op het ministerie van wederopbouw.Vervolgens een foto van de ruimte waarin het eten voor de minister president werd klaargemaakt.De “BBC Broadcasting Room” werd gebruikt door Churchill om indien nodig vanuit deze bunker rechtstreeks de bevolking toe te kunnen spreken. In totaal is dat een viertal keer gebeurd tijdens de oorlog.Hierna zijn in dit gedeelte van het museum nog een aantal ruimtes te zien, die vooral gebruikt werden door de medewerkers om de regering te ondersteunen. De volgende foto laat de typekamer zien.Er waren ook een aantal aparte ruimtes voor hoge officieren van de “Home Forces”. De rol van deze personen was om het leger voor te bereiden op uitzending overzee en om het commando te voeren over de troepen die Engeland moesten verdedigen tegen een mogelijke invasie.

In een wat grotere ruimte waren de wanden vooral bedekt met kaarten. Deze kaarten werden gebruikt om aan te geven hoe de oorlog zich ontwikkelden en waar de troepen van de verschillende partijen zich bevonden. De volgende twee foto’s laten zien hoe deze ruimte destijds was ingericht.

En tot slot nog een laatste foto van de slaapkamer van Winston Churchill zelf. Dit is naar mijn mening absoluut een museum dat de moeite waard is om te bezoeken omdat je er een goed beeld krijgt van de omstandigheden waarin de regering van Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog moest werken.Het volgende deel van dit reisverslag is te vinden op deze pagina

Reactie toevoegen

Filtered HTML

Plain text

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.