GroenLinks Oosterhout biedt rapport toegankelijkheid parken aan

Tags: 

In aanwezigheid van wethouder M. Janse, het Gehandicapten Platform Oosterhout en de enthousiaste werkgroep GroenLinks Actief van GroenLinks Oosterhout heeft raadslid Willem-Jan van der Zanden een prachtig gedocumenteerd onderzoeksrapport aangeboden over de Bereikbaarheid, Toegankelijkheid, Bruikbaarheid en Uitgankelijkheid van de parken in Oosterhout.

GroenLinks is in gesprek gegaan met het Gehandicapten Platform Oosterhout en daarna is de werkgroep GroenLinks Actief aan de uitvoering begonnen.
Na maanden van intens onderzoek is hier een gedegen stuk werk verricht.
Over het algemeen kwam ze tot de conclusie dat alle parken samen met een 7 beloond kunnen worden.

Op 6 november 2013 is in het Brakesteinpark op ludieke wijze dit rapport aangeboden bij één van de prachtige kunstwerken.
De wethouder samen met het raadslid hebben aan den lijve ondervonden wat het is om al rolstoelend door een park te rijden.

Wethouder M.Janse onderschrijft de problemen in de verschillende parken.
Ze maakte vele complimenten aan GroenLinks voor dit gedegen stuk werk.
Dit rapport, zo refereerde ze, is breedschalig opgezet.
Vooral is gekeken naar burgers die afhankelijk zijn van rolstoelen, scootmobiels en rollators Maar ook de vaders en moeders met kinder-/wandelwagens.
Burgers met boodschappenwagentjes.
Ook vindt ze in dit rapport realiteitszin goed naar voren komen.
De werkgroep GroenLinks Actief heeft aangegeven dat niet alles tegelijk aangepast kan worden en heeft een prioriteitenlijst toegevoegd aan het rapport om in elk park 1 probleem aan te gaan pakken, liefst op een zo kort mogelijk tijdstip.

Enkele conclusies noemen wij hier:

1. In het Oosterheidepark zou het trottoir gedeeltelijk verlaagd moeten worden als je met je scootmobiel vanaf de weg het park in wilt rijden. Daarentegen is hier een brug die voldoet aan alle eisen voor rolstoelgebruikers (breed- leuningen- goede overvloeiing naar de paden)
2. Bij elk park zou toch op z’n minst 1 Invalidenparkeerplaats aanwezig moeten zijn.
3. Alle kunstwerken in het Brakensteinpark zouden beter toegankelijk gemaakt kunnen worden zodat je dichtbij de kunstvoorwerpen kunt komen zonder met je wielen vast te komen zitten.
4. Bij de kiosk in het Slotpark zou bij de trap aan twee kanten leuningen gemaakt moeten worden. En er moet nagedacht worden hoe rolstoelgebruikers daar op kunnen komen. Bij dit park is de uitgankelijkheid zeer goed te noemen. Op 3 plaatsen kan men het park uitkomen.

De wethouder gaat dit rapport ook onder de aandacht brengen aan diegene die nu met het te renoveren Lukwelpark aan de gang is.
Daar kunnen de conclusies in meegenomen worden die in dit rapport zijn opgetekend.

Frans Huijsmans van het GehandicaptenPlatform Oosterhout bedankte GroenLinks voor de hele goede communicatie en samenwerking.
Hij hoopte dat meer partijen dit voorbeeld gaan navolgen.

Na een wandeling in het Brakesteinpark met de belangstellenden ging het richting wijkcentrum De Slotjes waar we gastvrij werden ontvangen.

File attachments: 

BijlageGrootte
PDF-pictogram Rapport_Onderzoek_Parken.pdf5.36 MB

Reactie toevoegen

Filtered HTML

Plain text

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.