Terugblik op vergadering Gemeenteraad Oosterhout 13 juni 2016

Tags: 

Op maandagavond heeft de gemeenteraad in eerste termijn gesproken over de Jaarrekening 2015 en de Perspectiefnota 2017. De partijen spraken op volgorde van grootte over de perspectiefnota. Allereerst kwamen de vier coalitiepartijen aan het woord, die in grote lijnen aangaven de Perspectiefnota prima te vinden en met enkele moties en amendementen kwamen. Vanuit de oppositiepartijen kwamen er vragen om bepaalde zaken te verduidelijken.

De eerste oppositiepartij die aan het woord kwam was het GBV. Na hun bijdrage werd het GBV bijzonder kritisch ondervraagd door de coalitiepartijen omdat ze volgens de coalitie niet aangaven wat ze nu eigenlijk wilden. Hierna volgende de bijdragen van de andere oppositiepartijen: D66, GroenLinks, PvdA en GroenBrabant. De partijen kwamen met concrete punten en dienden een aantal moties en amendementen in. De coalitiepartijen zwegen op één enkele vraag na aan Anton van Opzeeland (PvdA)

Een raadslid van de coalitie gaf na de vergadering op Twitter aan dat de bijdragen van de oppositiepartijen (behalve GBV) duidelijk waren en dat er daarom geen vragen waren. Ook had dit raadslid het optreden van de coalitie als positief ervaren (met de bijbehorende hastag ‪#‎eensgezind‬)

Het gevolg was dat de verbinding, waar de coalitiepartijen het in hun eerste termijn op maandagavond over hadden in het kader van Verbindend Bestuur niet van de grond kwam. De oppositiepartijen die met voorstellen kwamen, liepen tegen een muur van zwijgen op

In juli wordt de nota over Verbindend Bestuur in de gemeenteraad behandeld. Deze nota van het College gaat vooral over de relatie tussen de gemeente en de Oosterhouters. Als raad zullen we in het kader van Verbindend Bestuur echter ook met elkaar in discussie moeten. Want wat voor raad willen we nu eigenlijk zijn? De vergadering van afgelopen maandag heeft in elk geval voldoende stof tot nadenken opgeleverd.

Reactie toevoegen

Filtered HTML

Plain text

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.