warschau

Reisverslag Warschau 2021 deel 20

Tags: 

Maandag 18 oktober 2021
In het vorige deel van dit reisverslag heb ik een beschrijving gegeven van wat er allemaal te zien is in het Museum dat in gaat op de geschiedenis van de Poolse Joden van de afgelopen 1000 jaar. Het museum is inmiddels aanbeland bij de geschiedenis van de Poolse Joden tussen de beide wereldoorlogen in. Vlak voor de Tweede Wereldoorlog leefden er in het onafhankelijke Polen ongeveer 3,5 miljoen Joden.

Reisverslag Warschau 2021 deel 19

Tags: 

Maandag 18 oktober 2021
Vlak bij het Wilanow paleis staat nog een klein kerkje dat bij het terrein behoord. In de veertiende eeuw is op deze plek voor het eerst een houten kerk gebouwd. Sinds 1772 staat de huidige kerk op deze plek. De kerk is oorspronkelijk vooral gebruikt door de families van de verschillende eigenaars en bewoners van het paleis.


Reisverslag Warschau 2021 deel 18

Tags: 

Maandag 18 oktober 2021
In het vorige deel van dit reisverslag van mijn vakantie naar Polen stond het eerste deel van de rondgang door het Wilanowpaleis in de Poolse hoofdstad Warschau. Hierbij het vervolg. Als je de witte zaal uitloopt, kom je terecht in de Zuidelijke galerij. Dit is een lange gang waar onder andere een beeld staat van koning Jan III ter gelegenheid van de slag van Wenen. Verder hangen er een aantal fresco’s van Michelangelo Palloni.

Reisverslag Warschau 2021 deel 17

Tags: 

Maandag 18 oktober 2021
Het Wilanowpaleis ligt in het gelijknamige stadsdeel van Warschau. In 1677 is deze plek, die toen nog een dorp was, gekocht door koning Jan Sobieski. In de loop van de tijd ontstond hier een paleis in de vorm van een Italiaanse villa. Vanaf het centraal station van Warschau kun je met behulp van de bus vrij snel bij dit paleis aankomen.


Reisverslag Warschau 2021 deel 15

Tags: 

Zondag 17 oktober 2021
Het koninklijke paleis in Warschau bevindt zich in het oude deel van de stad en is tegenwoordig te bezoeken als museum. In de periode 1971 tot 1984 is het gebouw dat aan het begin van de Tweede Wereldoorlog is verwoest helemaal opnieuw opgebouwd. Hierbij het laatste deel van de route die is uitgezet door de verschillende vertrekken van dit paleis. De eerste foto laat de kapel zien die door de koning gebruikt werd voor dagelijkse religieuze diensten.

Reisverslag Warschau 2021 deel 14

Tags: 

Zondag 17 oktober 2021
In de vorige twee delen van dit reisverslag ben ik uitgebreid ingegaan op het Nationale Museum In Warschau en de enorme collectie die hier te zien is. Na in het restaurant van het museum wat gegeten te hebben, ben ik rond een uur of twee richting de oude stad van Warschau gegaan om daar het koninklijk kasteel te bezoeken. In de tweede helft van oktober vonden er in Polen regelmatig demonstraties plaats tegen de behandeling van migranten die vanuit Wit-Rusland richting Polen vluchtten.

Reisverslag Warschau 2021 deel 13

Tags: 

Zondag 17 oktober 2021
Een van de mooiste altaarstukken in het museum van Warschau is op de onderstaande foto te zien en heeft de naam “Annunciation with the Unicorn Polyptych”. Het altaarstuk bestaat uit een gesneden middenstuk en geschilderde panelen aan de beide zijkanten. Het schilderij geeft de Annunciatie (aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria) weer. Het altaarstuk is van 1480 en komt uit de Elizabeth kerk in Wroclaw.


Reisverslag Warschau 2021 deel 12

Tags: 

Zondag 17 oktober 2021
Nadat ik afgelopen donderdag en vrijdag een tweetal andere steden heb bezocht (Bialystok en Lublin) ben ik op deze zaterdag en de zondag in Warschau zelf gebleven. In Warschau bevindt zich het nationale museum. Dit is een van de grootste musea van Polen en heeft een grote verzameling schilderijen en historische objecten.


Reisverslag Warschau 2021 deel 4

Tags: 

Donderdag 14 oktober 2021
Het museum ter herdenking van de opstand in Warschau van 1944 bevindt zich sinds ongeveer acht jaar in het centrum van Warschau. In 1944 kwam het Poolse verzet in opstand tegen de Duitsers in een poging om de Poolse hoofdstad te bevrijden. De opstand is uiteindelijk neergeslagen door de Duitsers doordat de Russische troepen die al aan de andere kant van de rivier waren die door Warschau loopt de Polen niet te hulp kwamen.

Pagina's

Abonneren op warschau