bialystok

Reisverslag Bialystok 2021 deel 8

Tags: 

Vrijdag 15 oktober 2021
Zoals in het vorige deel van dit reisverslag aangegeven gaat het tweede deel van het museum vooral over het leven van de Polen in Siberië waar ze gedwongen naar toe zijn gebracht door de Russen. Naast deportatie kwamen Polen ook terecht in het goelag systeem. In dit systeem van gedwongen arbeid hebben in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw meer dan 30 miljoen mensen gezeten. Vaak enkel vanwege de verdenking dat ze tegen de communisten zouden zijn. De onderstaande foto laat zie hoe een barak in de goelag eruit zag.

Reisverslag Bialystok 2021 deel 7

Tags: 

Vrijdag 15 oktober 2021
In Bialystok staat het “Sybir Memorial Museum”. Dit museum vertelt de geschiedenis van alle mensen uit Polen die vanaf het einde van de 18de eeuw tot het midden van de 20ste eeuw gedeporteerd werden naar Rusland en de Sovjet-Unië. Ze kwamen dan vaak terecht in het gebied tussen de Oeral en de Grote Oceaan.


Reisverslag Bialystok 2021 deel 6

Tags: 

Vrijdag 15 oktober 2021
Na in de ochtend vooral gewandeld te hebben en een tweetal kerken bezocht te hebben in Bialystok waar het ook behoorlijk fris was, was het nu dan wel eens tijd om even een museum te bezoeken en meteen wat te kunnen opwarmen. In het centrum van Bialystok staat het Podlasie museum. Dit museum is in 1949 opgericht. Dit museum bevindt zich tegenwoordig op allerlei verschillende plekken. Het gebouw in het centrum van Bialystok is de hoofdafdeling van het museum.

Reisverslag Bialystok 2021 deel 5

Tags: 

Vrijdag 15 oktober 2021
In totaal ben ik tijdens deze vakantie zes dagen in Polen geweest. Deze zes dagen heb ik verdeeld in drie dagen voor het bezoeken van Warschau en drie dagen voor het bezoeken van andere grote steden in Polen. Polen heeft een goed ontwikkeld spoornet tussen de verschillende grote steden waardoor je in een uur of twee in steden zoals Bialystok, Lodz en Lublin kunt zijn.
Abonneren op bialystok