Reisverslag London 2019 deel 5

Tags: 

Zaterdag 13 juli 2019
Het vijfde deel van het reisverslag gaat verder in de Tower van London. Zoals in het vorige deel aangegeven, is de Tower een complex van allerlei gebouwen, waarin verschillende tentoonstellingen te zien zijn. Op deze manier wordt de hele geschiedenis van de Tower gepresenteerd aan de bezoekers. In de Tower bevindt zich de “Norman Fireplace”.

Dit is een van de oudste open haarden uit Engeland. Het vuur kon ontsnappen door twee openingen in de muur van het gebouw. Dit was al een hele verbetering ten opzichte van eerdere haarden, die zich altijd in het midden van een ruimte bevonden.



De Tower heeft ook een eigen kapel. Deze kapel is al meer dan 900 jaar in gebruik en gebouwd door Willem de Veroveraar. De kapel is door koningen en koninginnen gebruikt, maar ook door de mensen die leven in de Tower. Op het terrein bevindt zich ook de Kerk van Sint-Petrus’ Banden. Deze kerk is rond 1520 in opdracht van Hendrik VIII gebouwd. Ook deze kerk is te bezoeken, maar het is hier helaas niet toegestaan om foto’s te nemen. Het is op dit moment nog steeds de parochiekerk voor de mensen die in de omgeving van de Tower wonen.



In de Tower is ook een grote verzameling van middeleeuwse wapens en harnassen te zien. Al vanaf de bouw van de Tower werden hier materialen opgeslagen voor de mensen die de Tower moesten bewaken. Later kwamen hier ook de spullen te liggen die de vorst bij belangrijke gelegenheden droeg. Sinds 1650 worden er op deze plaats al dingen tentoongesteld voor het publiek.



Tot de opheffing in 1855 was de Board of Ordnance in de Tower gevestigd. Deze organisatie was verantwoordelijk voor de wapens en uitrusting van het Engelse leger. In het begin van de 18de eeuw hebben ze standaarden ontwikkeld voor vuurwapens. Hierdoor hoefden ze geen wapens meer te bestellen bij bedrijven maar konden ze zelf de wapens in elkaar zetten. De gestandaardiseerde onderdelen werden dan weer door allerlei bedrijven gemaakt.



Verder is er hier echt van alles te zien. Van een verzameling kanonnen tot allerlei vuurwapens. Al met al, is de Tower of London interessant om te bezoeken en geven de verschillende musea een goed beeld van de geschiedenis van dit gebouw.



Vanuit de Tower is ook de bijbehorende Tower Bridge over de Thames goed te zien.



Voor later op de middag hadden we in Nederland al kaartjes aangeschaft voor een bezoek aan St Paul’s Cathedral. Dit is een kathedraal waar de anglicaanse bisschop van London in zetels. Op deze plaats is in 604 voor het eerst een houten kerk gebouwd, gewijd aan de apostel Paulus. De kerk is verschillende afgebrand en dit ook gebeurd tijdens de grote brand van London in 1666. Hierna is er een volledig nieuwe kathedraal gebouwd.



De volgende foto laat het priesterkoor van de kerk zien. Dit is het eerste deel van de kerk wat gebouwd is. Het orgel in dit deel van de kerk is gemaakt op het einde van de 17de eeuw door een bekende Duitse orgelbouwer. Al eeuwenlang wordt hier dagelijks een viering met gebed en muziek gehouden.



In deze kerk heeft het huwelijk plaats gevonden van Charles en Diana. Dit is een uitzondering omdat in het algemeen huwelijken, maar ook andere belangrijke gebeurtenissen van de Britse koninklijke familie plaatsvinden in Westminster Abbey.



De kerk is gebouwd in de stijl van de Engelse barok en heeft een koepel met een hoogte van 108 meter en een gewicht van 65.000 ton.



De volgende foto is gemaakt onder de eigenlijke kerk. Hier bevindt zich de “Chapel of St Faith, Chapel of the Order of the British Empire”. Oorspronkelijk was de St Faith de kerk die bij de oude kathedraal hoorde die verwoest is tijdens de grote brand van London. Sinds 1960 is de kapel in gebruik bij de “Order of the British Empire”. Deze orde is in 1917 door koning George V opgericht ter ere van de bijdrage die vrouwen geleverd hadden aan de Eerste Wereldoorlog. Mensen die onderscheiden zijn met deze orde en hun familieleden kunnen in deze kapel gedoopt worden en trouwen.



Onder de kerk bevindt zich ook een crypte met een groot aantal graven en herdenkingsplaten van allerlei beroemde personen of mensen die iets met deze kerk te maken hebben. De persoon op de volgende foto (William Newbolt) was een kanunnik van de kerk. Dit is hij vanaf 1890 tot zijn dood in 1930 gebleven.



De onderstaande foto is een herdenkingsplaat voor soldaten die overleden zijn tijdens de Zuid-Afrikaanse oorlog van 1899 tot 1902.



Zoals al eerder aangegeven heeft de kerk een ongeveer 110 meter hoge koepel. Je kunt deze koepel ook beklimmen en wanneer je hier bovenop bent, heb je een mooi uitzicht over het centrum van London.



Als laatste plaatje van St Paul’s Cathedral nog een foto van de ingang van het gebouw. Ook hier waren er weer twee rijen. Een rij voor de mensen met een kaartje en een rij voor de mensen zonder kaartje. Van tevoren alle kaartjes kopen betekent wel dat je alles goed moet plannen en dus minder spontaan zomaar wat kunt doen als je in London bent. Het scheelt echter wel een flinke hoeveelheid tijd. Nadat we deze kerk bezocht hadden was het al een uur of zes geworden en hebben we nog wat gegeten.



In de avond hebben we nog een rondrit door London gedaan. Er zijn allerlei bedrijven die dit soort rondritten organiseren en waarvoor ze vaak oude dubbeldeksbussen gebruiken. Foto’s maken dis tijdens deze rondrit vanwege de donkerte niet echt gelukt, dus daarom hier alleen een foto van het London Wheel in de avond. De rondrit die ruim een uur duurde ging door het centrum van London en kwam bijvoorbeeld langs warenhuis Harrods (waar het zo duur is, dat er nergens prijskaartjes aan de productenhangen) en de tuin van Buckingham Palace. Deze tuin is nog steeds afgesloten voor de bevolking van London. De andere parken in Londen zijn formeel eigendom van de Britse Koninklijke Familie maar worden al heel lang opengesteld voor het publiek en als park gebruikt.



Het volgende deel van dit reisverslag is te vinden op deze pagina

Reactie toevoegen

Filtered HTML

Plain text

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.