De getallen en Corona

Tags: 

Sinds een aantal weken staat het leven in Nederland in het teken van het Coronavirus. Sinds een week zijn er allerlei maatregelen om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken (scholen, restaurants, cafe's, maar ook veel winkels en andere gelegenheden zijn gesloten). Ik verbaas me er over alle berichten die ik lees van mensen die gewoon lekker in groepen naar buiten blijven gaan en daarbij ook nog eens dicht bij elkaar zijn. Laten we ons in elk geval toch houden aan alle dringende oproepen van de regering en de burgemeesters van allerlei steden en daar gewoon mee stoppen.

Van virussen heb ik geen verstand, maar van cijfers wel. Onder dit bericht dan ook een plaatje met de aantallen besmettingen met Corona in Nederland (data website RIVM). In de eerste kolom staat de datum. In de tweede kolom het aantal besmettingen en in de derde kolom het groepercentage. Al deze percentages liggen rond de 20%. Dat betekent dat er elke dag 20% meer besmettingen bijkomen met Corona. En hoe groter het aantal besmettingen is, hoe groter die 20% in aantallen mensen is. Pas als dit groeipercentage af gaat nemen en uiteindelijk 0% wordt gaat het de goede kant op.

Dus luister naar de regering en de plaatselijke burgemeester, blijf binnen en kom alleen buiten als het echt noodzakelijk is.

Image: 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

Plain text

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.