stuttgart

Reisverslag Stuttgart Zomer 2017 Deel 6

Tags: 

Woensdag 9 augustus 2017
Na het bezoek aan de Staatsgalerie was er nog tijd over om een ander museum in Stuttgart te bezoeken. In het noorden van Stuttgart, bij de Killesberg bevindt zich het Weissenhof Museum. (http://www.stuttgart.de/weissenhof/) Dit museum bestaat sinds 2006 en gaat in op de geschiedenis van de architectuur. Het museum is gevestigd in een huis dat ontworpen is door de architecten Le Corbusier en Pierre Jeanneret. Deze dubbele woning is een onderdeel van de Weissenhofsiedlung.

Reisverslag Stuttgart Zomer 2017 Deel 5

Tags: 

Woensdag 9 augustus 2017
Hier het tweede deel van het verslag van mijn bezoek aan de Staatsgalerie van Stuttgart. Inmiddels komen de schilderijen aan bod in de periode voor 1900. De schilderijen vanaf 1900 zijn voor het grootste deel te zien in een moderne aanbouw aan het museum. Het resterende deel van de collectie zit in het oude gedeelte van het gebouw. Hier is bijvoorbeeld een schilderij te zien van Anton von Werner uit 1877. Het schilderij laat Luther zien bij de Rijksdag in Worms.

Reisverslag Stuttgart Zomer 2017 Deel 4

Tags: 

Woensdag 9 augustus 2017
In de stad Stuttgart bevinden zich een flink aantal musea. Een van de grotere musea is de "Staatsgalerie Stuttgart". (https://www.staatsgalerie.de/) In dit museum is een zeer uitgebreide vaste collectie te zien van kunst uit verschillende eeuwen. Ook is er regelmatig een wisseltentoonstelling aanwezig. Het onderwerp van de wisseltentoonstelling, toen ik het museum bezocht, was "The Great Graphic Room". Dit is een tentoonstelling over Amerikaanse kunst uit de periode 1960 tot 1990.

Reisverslag Stuttgart Zomer 2017 Deel 2

Tags: 

Dinsdag 8 augustus 2017
In Stuttgart bevindt zich in het stadsdeel Bad Cannstatt de "Mercedes-Benz-Welt". Deze is gevestigd op een gedeelte van het terrein van de Mercedes Benz fabrieken waar auto's geproduceerd worden. Onderdeel van de "Mercedes-Benz-Welt" is het "Mercedes-Benz Museum". (https://www.mercedes-benz.com/en/mercedes-benz/classic/museum/)


Reisverslag Stuttgart Voorjaar 2017 Deel 7

Tags: 

Zaterdag 27 mei 2017
Zaterdag was de laatste dag van mijn vakantie in Stuttgart. Vaak zijn er buiten de bekende toeristische plekken buitengewoon interessante musea te vinden. Dit is enkel een kwestie van een goede voorbereiding van je vakantie en goed rondkijken op internet. In het noorden van Stuttgart, bevindt zich in een van de betere wijken van de stad, in de buurt van de Killesberg het huis van de eerste president van de Bondsrepubliek Duitsland, Theodor Heuss. (http://www.theodor-heuss-haus.de/)

Reisverslag Ludwigsburg Voorjaar 2017 Deel 4

Tags: 

Donderdag 25 mei 2017
In Ludwigsburg, een stad die vlak in de buurt van Stuttgart ligt, bevindt zich het residentieslot. (http://www.schloss-ludwigsburg.de) Dit is een groot slot uit de baroktijd wat niet of nauwelijks door de geschiedenis beschadigd is. Een deel van het slot is uitsluitend te bezoeken met behulp van een rondleiding, maar er zijn ook een aantal musea in het slot gevestigd, waar je zonder rondleiding naar binnen kunt. Het slot is dusdanig groot dat je er echt een hele dag voor nodig hebt om alles te zien.

Pagina's

Abonneren op stuttgart