Aanbieden petitie vaccinatie onderwijspersoneel

Tags: 

Aanbieding petitie “Onmiddellijke mogelijkheid tot vaccinatie voor onderwijspersoneel”

Op dinsdag 1 juni is de petitie “Onmiddellijke mogelijkheid tot vaccinatie voor onderwijspersoneel” door mij als initiatiefnemer samen met Berend Buddingh’ (College van Bestuur SKVOB e.o.) aangeboden aan de Tweede Kamer commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De petitie, die op zondag 23 mei is gestart, is binnen anderhalve week meer dan 20.000 keer ondertekend.

Allereerst wil ik iedereen bedanken, die deze petitie ondertekend heeft. Verder ook dank aan iedereen, die deze petitie doorgestuurd heeft. Zonder deze hulp was de petitie nooit zo’n groot succes geworden.

De petitie heeft verder ook de nodige media-aandacht gekregen:

https://www.bndestem.nl/oosterhout/al-ruim-10-000-handtekeningen-onder-petitie-oosterhoutse-docent-voor-snel-vaccineren-onderwijspersoneel~a3da9caf/ (BN De Stem – 23 mei 2021)

https://www.bndestem.nl/oosterhout/wiskundeleraar-uit-oosterhout-naar-tweede-kamer-voor-overhandiging-vaccinatiepetitie-bijna-21-000-steunbetuigingen~acd6287e/ (BN De Stem – 31 mei 2021)

https://www.hartvannederland.nl/coronavirus/sommige-middelbare-scholen-gaan-niet-volledig-open (Hart van Nederland - 31 mei 2021)

https://www.bndestem.nl/oosterhout/leraar-oosterhout-in-schijnwerpers-politiek-den-haag-voortaan-meer-aandacht-voor-gezondheid-docenten~a106566d/ (BN De Stem – 1 juni 2021)

Hieronder de tekst zoals die op 1 juni is uitgesproken bij het aanbieden van deze petitie aan de Tweede Kamercommissie OCW:

Aan de leden van de commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Namens meer dan 20.000 docenten bieden wij u hierbij een petitie aan waarin wordt opgeroepen tot het met voorrang vaccineren van docenten. Wij, zijn in dit geval, de heer Berend Buddingh’, bestuurder bij de Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Breda en omstreken en de heer Van der Zanden, docent Wiskunde op het Sint-Oelbert-Gymnasium.

Deze petitie is gestart op zondag 23 mei, de dag nadat door minister Slob bekend gemaakt werd, dat de middelbare scholen weer volledig open zouden gaan. Deze petitie is gestart uit bezorgdheid. Docenten willen graag datgene doen waarvoor ze dit beroep gekozen hebben. Dat is voor een volledige klas staan en leerlingen helpen bij hun ontwikkeling. Maar in deze coronatijden waarbij er nog steeds allerlei beperkingen gelden m.b.t. groepsvorming wordt van ons verwacht dat wij verschillende keren per dag met tot wel 30 leerlingen (en die groepen wisselen elke keer in het voorgezet onderwijs) ons in een klaslokaal bevinden. Een kleine ruimte waarvan de ventilatie op veel scholen nog steeds niet in orde is. Veel docenten zijn nog niet, of nog niet volledig gevaccineerd. En dat leidt tot terechte zorgen. Talrijk zijn de verhalen van jonge mensen, die corona hebben gehad, daar niet per se heel erg ziek van zijn geworden, maar nog wel lange tijd kampen met restklachten (Long Covid). En denk ook aan de ouders van onze scholieren. Die bevinden zich vaak in de leeftijdsgroep van 40 tot 50 jaar. Ook daar is er meestal geen sprake van volledige vaccinatie.

Deze petitie is dan ook een dringende oproep aan uw commissie om alles in het werk te stellen zodat docenten alsnog zo snel mogelijk gevaccineerd kunnen worden. We willen graag, maar dan wel met een goede bescherming. En die is er door vaccineren. Als de minister dit geregeld had voordat hij bekendmaakte dat de scholen weer open zouden gaan, had dat als een waardering gevoeld voor de zorgen die wij over onze gezondheid hebben.

Willem-Jan van der Zanden, initiatiefnemer petitie “Onmiddellijke mogelijkheid tot vaccinatie voor onderwijspersoneel”

Reactie toevoegen

Filtered HTML

Plain text

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.